1. CE COMBUSTIBIL ESTE RECOMANDAT PENTRU HEXA?
Vă recomandăm să folosiți, ca și combustibil la produsul Hexa, lemne uscate. Acestea ajută la prevenirea formării fumului în timpul gătitului și se aprinde mai repede. Vă recomandăm să alegeți un tip de lemn mai solid, deoarece lemnul mai moale precum lemnul de mesteacăn se arde prea repede, ceea ce înseamnă că este necesară o cantite mai mare. Lemnul de fag uscat la cuptor este cel mai bun, deoarece se încălzește foarte bine și încălzește în mod optim plita de gătit.
2. POT FOLOSI CĂRBUNE CA ȘI COMBUSTIBIL PENTRU HEXA?
Cărbunele poate fi folosit, dar este un combustibil mai puțin eficient, fiindcă plita nu se încălzește destul de tare. O alternativă ar putea fi combinarea cărbunelui cu lemen de foc.
3. CUM SE PREGĂTEȘTE PLITA DE GĂTIT PENTRU PRIMA UTILIZARE?
Pe plita încălzită, turnați ulei vegetal sau grăsime și întindeți cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Uleiul vegetal/grăsimea se va amesteca cu uleiul din fabrică și va ușura eliminarea acestuia. Dacă plita nu este bine încălzită, uleiul din fabrică nu se poate îndepărta în mod corespunzător. Cu ajutorul unei spatule, împingeți uleiul în direcția focului. După ce placa de gătit este curată și gata de utilizare, picurați ulei vegetal/grăsime încă o dată și întindeți-l și începeți să gătiți!
4. CE FEL DE ULEI AR TREBUI SĂ FOLOSESC PENTRU PLITA DE GĂTIT?
Orice fel de ulei poate fi utilizat pentru plită, deasemenea se poate folosi si grăsime.
5. LA CE TEMPERATURĂ SE ÎNCINGE PLITA DE GĂTIT?
Temperatura plitei depinde în mare măsură de condițiile meteorologice și de temperatura exterioară. Placa de gătit poate atinge o temperatură de aproximativ 300 ° C pe marginea interioară și în jur de 200 ° C pe marginea exterioară.
6. CUM SE CREAZĂ ZONE DE TEMPERATURĂ?
După ce focul arde, si rămâne jarul, se pot crea zone de temperatură. Prin împingerea jarului în zonele dorite, plita se încinge mai tare, rezultând astfel zone mai reci și mai calde, ceea ce oferă controlarea temperaturii suprafeței de gătit. De exemplu zonele mai încinse sunt ideale pentru carne, iar zonele mai puțin încinse pentru legume sau pentru a păstra mâncarea caldă.
7. CUM SE ÎNDEPĂRTEAZĂ CENUȘA DIN CUVĂ?
Cărbunele/cenușa trebuie eliminate obligatoriu după fiecare utilizare. Purtați mănuși rezistente la căldură, iar după stingerea jarului, îndepărtați cenușa din cuvă și puneți-le într-o găleată de metal goală. Turnați apă rece peste și aruncați cenușa în conformitate cu reglementările locale.
8. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ PRODUSUL NU ESTE ACOPERIT ÎN TIMP CE PLOUĂ? APA DE PLOAIE SE ADUNĂ ÎN CUVĂ?
Cuva este dotată cu trei găuri de scurgere pentru apă, de aceea este foarte important să goliți și curățați produsul după fiecare utilizare, ca să nu se înfunde cuva.
9. CUM SE ÎNTREȚINE PLITA DE GĂTIT?
După fiecare utilizare, plita trebuie curățată. Așteptați până se răcește plita de gătit, după care, curățați cu detergent și apă. Plita trebuie unsă, cu un strat de ulei vegetal/ grăsime pentru a împiedica ruginirea. Vă recomandăm să curățați produsul la un interval de timp de 15-30 zile.
10. CUM DEPOZITEZ PRODUSUL HEXA?
Vă recomandăm să acoperiți produsul atunci când nu îl folosiți.